Zajímavosti o zvířatech

Přátelům přírody se dostává do rukou velmi poutavá kniha zajímavostí a novinek ze života savců a ptáků oživujících naši přírodu. Najdou zde stovky nejrůznějších, málo známých poznatků a zvláštností, setkají se tu s množstvím biologických podrobností, z nichž i při velké sečtělosti řadu neznali, a pobaví se výstižně popsanými mimořádnými...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 0705365
  • Číslo zboží: 0116862
Dostupné množství: 1,000
50,-


Specifikace

Další
Tagy
Parametry
Autor
Rok vydání
1965
Počet stran
364
Jazyk vydání
Vazba
Vlastnosti
ISBN
07-053-65
Stav
✅ Pěkný stav
Přátelům přírody se dostává do rukou velmi poutavá kniha zajímavostí a novinek ze života savců a ptáků oživujících naši přírodu. Najdou zde stovky nejrůznějších, málo známých poznatků a zvláštností, setkají se tu s množstvím biologických podrobností, z nichž i při velké sečtělosti řadu neznali, a pobaví se výstižně popsanými mimořádnými projevy nejrůznějších živočichů. Čtenář se dále seznámí s mnoha novodobými názory, nahrazujícími názory zastaralé a chybné, a naučí se správně pohlížet na zvířata a jejich počínání. Bude upozorněn na přitažlivost pozorování života v přírodě, na jeho krásy a na nutnost přírodu chránit.
Neméně poutavou částí knihy je i část ilustrační. Četné perokresby výklad účelně doplňují a pomáhají mu porozumět, přes 100 hlubotiskových obrázků spolu s barevnými fotografiemi na přebalu znázorňuje kolem jednoho sta různých druhů zvířat, žijících ve volnosti, v záběrech často velmi neobvyklých. Obrazová část vytváří s textovou částí jedinečný celek, který nejen pomůže čtenáři hlouběji poznat život v přírodě, ale také ho pobaví a naučí ho rozumět různým projevům zvířat.