Od triumfu k pádu: Osudové chyby německé generality od Moltkeho ke Guderianovi

Autor zkoumá podstatné omyly německého vojenského systému a přehmaty jeho generality se zaměřením na 2. světovou válku, úvahu ale samozřejmě bere i významné předchozí události, jako byla sedmiletá válka, napoleonské války a války Pruska s Dánskem, Rakouskem a Francií.Macksey upozorňuje na typicky německé sklony k podceňování nepřítele a na víru...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 9788085914962
  • Číslo zboží: 0119998
Dostupné množství: 1,000
50,-


Specifikace

Další
Edice
Parametry
Nakladatel
Rok vydání
1998
Počet stran
272
Jazyk vydání
Vazba
Vlastnosti
ISBN
80-7242-021-6
Stav
✅ Pěkný stav
Autor zkoumá podstatné omyly německého vojenského systému a přehmaty jeho generality se zaměřením na 2. světovou válku, úvahu ale samozřejmě bere i významné předchozí události, jako byla sedmiletá válka, napoleonské války a války Pruska s Dánskem, Rakouskem a Francií.

Macksey upozorňuje na typicky německé sklony k podceňování nepřítele a na víru v propagandu. Zkoumá německou válečnou doktrínu, která se vždy orientovala jen na krátkodobé války, poukazuje na obrovskou politickou moc, kterou disponovaly německé vojenské štáby, a vůbec se zabývá mnoha dalšími faktory, jež nakonec zmařily německé šance na úspěch ve válce.

Kniha těží z autorova padesátiletého zájmu o německou obrněnou techniku, její uplatnění a vývoj ve válce i v mírových dobách. Je rovněž mistrovským zhodnocením pochybné suverenity německé generality.