Jeden den Ivana Děnisoviče a jiné prózy

  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 2602865
  • Číslo zboží: 0121539
Dostupné množství: 1,000
50,-


Specifikace

Další
Edice
Ilustrace/Foto
Parametry
Nakladatel
Rok vydání
1965
Počet stran
296
Jazyk vydání
Vazba
Vlastnosti
ISBN
26-028-65
Stav
👌 Dobrý stav

„Jeden den Ivana Děnisoviče” bez spoilerů

Představte si, že byste měli strávit den v pracovním táboře na Sibiři, kde jedinou radostí je, že se vám podaří uvařit si oběd z málo jídla a kde každý den vypadá jako ten předchozí. To je přesně to, co se děje v knize „Jeden den Ivana Děnisoviče”. Tato novela vás vezme na jízdu do ledové tundry sovětských gulagů a ukáže vám, jak vypadá jeden obyčejný den jednoho nevinného „vězně”. Je to jako sledovat reality show, kde vítězstvím je jednoduše přežít den bez dalšího trestu a kde soutěžící hrají o to, kdo dokáže najít smysl života v „kafkovské” atmosféře totalitního režimu. Připravte se na temnou komedii, která vám ukáže, jak to vypadá, když se z „typického dne v práci“ stane opravdu extrémní zkušenost.

Proč se vyhnout „Jeden den Ivana Děnisoviče”:

  • Temné vyobrazení každodenního života: Kniha vás vtáhne do světa, kde je každodenní rutina nejen monotónní, ale i drsná – není ideální pro ty, kdo raději zůstávají mimo realitu těžkého života v gulagu.
  • Psychologická zátěž: Procházení stránkami této novely je jako procházet se mrazivým tundrovým krajem, kde každá stránka přináší nové psychické břemeno – není ideální pro ty, kdo se raději vyhnou psychologickým výzvám a těžkým otázkám o lidské existenci.
  • Existenciální beznaděj: Pokud se snažíte uniknout od filozofických úvah a temné reflexe o lidské kondici, tato kniha vás zcela jistě přivede na pokraj ztráty víry v lidskou naději a optimismus – není ideální pro ty, kdo si chtějí uchovat lehkomyslný pohled na svět.

Více o knize Jeden den Ivana Děnisoviče naleznete na Databázi knih. A pokud chcete zjistit více o Alexandrovi Solženicynovi, podívejte se na jeho profil na Wikipedii.